Зібрали для вас найгучніші та найважливіші події, які сталися в Покровську та регіоні минулого тижня.

Обстріл Селидового

Уночі з 4 на 5 грудня під російським вогнем опинився центр міста Селидового. Ворог випустив по місту 4 ракети С-300. Пошкоджені чотири багатоповерхових будинки, сім адміністративних будівель, чотири приватних легкових автомобілі. Загиблих та постраждалих немає.

Ідентифікація загиблих у Новогродівці

Встановлені особи усіх п’яти людей, які загинули внаслідок влучання ракети в житлову триповерхівку в Новогродівці. Обстріл стався 29 листопада (тієї ж ночі росіяни обстріляли Покровськ та Мирноград).

30 листопада з-під завалів будинку вилучили тіла двох загиблих – чоловіків 55 та 62 років. 4 грудня було знайдено тіло третьої загиблої – 8-річної дівчинки. Її батьків: 33-річну жінку та 38-річного чоловіка – вдалося ідентифікувати за фрагментами тіл завдяки ДНК-експертизі.

Ліквідація пошкоджень після прильоту в Покровску

Унаслідок обстрілу, який стався вночі з 29 листопада на 30 листопада, постраждали адмінбудівлі та житлові будинки. Загалом пошкоджено 36 покрівель, більше половини з яких вже відремонтували, та 250 вікон – всі вже забиті OSB-плитами.

Привітання з Днем Збройних сил України

6 грудня відзначався День Збройних сил України. З нагоди свята всіх військовослужбовців привітав командир 109 бригади ТрО Донецької області Анатолій Вишневський, а бійці бригади зняли зворушливий відеоролик про свої мирні професії.

Також у 109-й бригаді ТрО розповіли про сім’ю підприємців з Покровська, яка стала на захист України.

Привітав військових і Метінвест, передавши на фронт чергову партію допомоги – сонячні батареї та зарядні станції «Ecoflow».

Масштабна аварія на водогоні в Покровську

З 5 по 7 грудня співробітники КП «Покровськводоканал» усували порив на водогоні «Західний» в районі «Нульовки». Без води на час виконання робіт залишилися центр, західна частина та мікрорайони Покровська.

У Покровську запрацювали ялинкові базари

Ціни на сосни стартують від 500-700 грн, за двометрове дерево просять близько 800 грн, за вище – від тисячі.

Офіційне попередження про нашестя мишей

На Донеччині, а також у східних, південних, подекуди в північних областях України виявлено небезпечне поширення осередків мишоподібних гризунів – попередили в Департаменті агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА. Миші швидко заселяють посіви озимих культур, що становить для рослин серйозну загрозу.

Покровськ у крижаному полоні

Опади та низька температура повітря призвели до того, що все в Покровську вкрилося крижаною скоринкою. Ожеледиця стала для містян серйозним випробуванням.

Топ подій позаминулого тижня читайте за посиланням.