Уночі масованого ракетного обстрілу зазнав Покровський район. Зокрема трьома ракетами росіяни вдарили по центру Покровська. Пошкоджені житлові та адміністративні будівлі, поранені мірні жителі. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Були прильоти трьох ракет ЗРК «С-300». У результаті зазнала пошкоджень будівля Покровського районного управління, де був пошкоджений службовий автотранспорт», – повідомив начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області Руслан Осипенко.

За його словами, один з прильотів стався біля приватного сектору, в результаті чого були поранені цивільні особи. Ми вже повідомляли, що від обстрілу постраждала родина з двома дітьми, одна з яких – зовсім маленька. Зараз у їхньому городі – велика вирва.

«Син лежить в лікарні, не підіймається, підлатали його. Невістка – в дочки з дитинкою. Старший син тут», – розповідає покровчанка Катерина Миколаївна.

Постраждалі жителі міста були доставлені до Покровської КЛІЛ.

«До нас поступило п’ять пацієнтів: двоє дорослих та троє дітей, одному з дітей – 6 місяців. Здебільшого люди з легкими пораненнями, пішли додому. Тільки один чоловік залишився в нас у щелепно-лицьовій хірургії», – повідомив генеральний директор лікарні Юрій Бородін.

У Покровську зазнали пошкоджень 2 адміністративні будівлі, 15 приватних та 4 багатоквартирних будинки. Зранку комунальники приступили до усунення наслідків обстрілу.

«Сьогодні – завтра ми заб’ємо всі вікна. А далі будемо йти по процедурі – міняти на скління, оформлювати єВідновлення, ремонтувати покрівлі. Якраз у тієї родини, де діти, повністю знесло покрівлю – ми її відновимо першочергово», – повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Він зазначив, що протягом листопада – це вже четвертий обстріл Покровська. Тож міська влада вкотре закликає жителів громади евакуюватися.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що 29 листопада близько 23:30 ворог обстріляв міста Покровськ, Мирноград та Новогродівку ракетами С-300. У Новогродівці зруйнований під’їзд житлової триповерхівки. З-під завалів будинку дістали тіла двох загиблих. Під завалами можуть перебувати троє людей.

У Мирнограді пошкоджено відділ поліції, суд, автомобілі. Незначних пошкоджень зазнали 54 приватних та три двоповерхових будинки. Інформації про постраждалих не надходило.