До Дня Збройних сил України 109 окрема бригада територіальної оборони з Донеччини записала відеоролик, в якому бійці показали, ким вони були до війни.

Герої відео на своїх робочих місцях виконують звичну, мирну роботу, але вони вдягнені у військову форму і вже наступної миті зі зброєю в руках готові встати на захист країни. «24 лютого. Класна робота», – пише на шкільній дошці один із бійців, який до війни був учителем. «У цивільному житті я барбер», «У цивільному житті я лікар», «У цивільному житті я шахтар», «У цивільному житті я бармен», – розповідають про себе військові.

«До 24 лютого майже ніхто не вірив, що Україна буде здатна протистояти росії у разі повномасштабного вторгненння. Не вірили ми, не вірили в нас. Але той день змінив все. Точніше, все змінили ми самі. І самі змінились. Ми – згуртувалися разом проти спільного ворога, багато хто з нас полишив мирне життя і став до лав ЗСУ. Ми показали тоді і досі продовжуємо щоденно доводити, що ми – стійкі, хоробрі, гідні та незламні. Ми – українське військо, яке боронить свою рідну країну від окупантської армії військових злочинців. Ми Збройні сили України. І ми переможемо!» – запевняють у 109 окремій бригаді ТрО.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що командир 109 бригади ТрО Донецької області Анатолій Вишневський привітав захисників України з Днем ЗСУ.