У межах мілітарної ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова «Метінвест Покровськвугілля» передав українським захисникам чергову партію допомоги. Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Акулич.

З першого дня повномасштабного вторгнення Метінвест спрямував усі свої ресурси на підтримку України. Один з головних напрямків – забезпечення амуніцією та необхідним приладдям військовослужбовців.

«Зараз передаємо партію сонячних батарей та «Ecoflow» підрозділам Сил Спеціальних Операцій. Сподіваємось, це допоможе нашим хлопцям протистояти ворогу та наблизить нашу перемогу», – каже керівник «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич.

Такі портативні зарядні станції мають високу потужність та здатні швидко акумулювати великі запаси електрики, а за відсутності світла – підтримувати одночасне живлення до 12 пристроїв.

«Ситуація на фронті не дає змогу стаціонарно заряджати ті ж самі безпілотні апарати. Ця допомога дасть змогу робити це автономно і в польових умовах», – пояснив військовослужбовець ЗСУ із позивним «Морпех».

Користуються бійці й раціями, дронами та транспортом, які передала компанія. Зокрема, нині вже понад 200 модульних капсул зі сталі, що виготовляє «Метінвест», слугують надійним укриттям для українських військових.

Бійці також безоплатно отримують пластини з бронесталі, щоб укомплектувати бронежилети чи укріпити спецтранспорт. Надається допомога і продуктами харчування.

«Окрема механізована бригада дякує компанії «Метінвест» за надану допомогу. Саме ви наближаєте нас і всю Україну до Перемоги», – кажуть бійці.

З перших днів війни на підтримку української армії «Метінвест» спрямував уже понад 2 мільярди гривень.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що українські прикордонники отримали від Метінвесту партію авто та БПЛА на 12 млн грн