До Нового року менше місяця, і в Покровську вже почали торгувати живими соснами. Скільки коштують новорічні дерева – дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Найдешевший варіант – маленька ялинка, зібрана з гілочок, за яку просять 350 гривень.

Сосни вже продають у різних частинах Покровська. Покупців небагато, здебільшого люди поки прицінюються. Вартість в порівнянні з минулим роком збільшилася, і вона прямо пропорційна розміру дерева.

«Ця від тисячі гривень – десь два з половиною метри», – демонструє пан Володимир одну з найбільших сосен у своїй точці продажу.

Сосни тут коштують від 500 до 1200 гривень, за двометрове дерево просять приблизно 800 грн. Схожі ціни і в пана Едуарда, який продає сосни з 1 грудня.

«Сорт «кримська сосна» коштує від 700 гривень і більше. Ціна залежить від висоти, пишності тощо. Буде ялинка іншого сорту, від 300 гривень», – розповів продавець.

Пан Едуард пояснив, що дешевші сосни, які очікуються найближчим часом, будуть не такі пишні, але матимуть більш виражений хвойний аромат.

Сосни, що зараз продаються в Покровську, привезли з Харківської області.  За словами реалізаторів, усі дерева чиповані та мають документи, що підтверджують їх сертифікацію й відповідність радіологічним нормам.

«Іногородні покупці можуть не хвилюватися: якщо необхідно везти ялинку через блокпост, чи десь можуть зупинити – всі документи в нас на руках, видаємо їх покупцям, тому можна спокійно приїздити з іншого міста і купувати ялинку», – додав пан Едуард.

Продавці радять після доставки ялинки додому зберігати її в прохолодному місці, а потім встановити у ємність з мокрим піском – так вона довше тішитиме  око.

Раніше повідомлялося, що в Покровську відмовилися від організації зимових свят та встановлення міської ялинки.