Зібрали найважливіші події, які сталися в Покровську та сусідніх населених пунктах минулого тижня.

Примхи погоди

У Покровську випав перший сніг, а згодом вдарив мороз, і комунальники змогли продемонструвати, наскільки добре підготувалися до утримання доріг у зимовий період. На розчищення автошляхів вийшли до 11 одиниць комунальної техніки, 90 двірників приводили до ладу тротуари, паркові зони та території біля будинків.

До речі, мороз не завадив роботі міських свердловин із питною водою. Вони працюють, але деякі за дещо скороченим графіком.

Погода зіпсувалася на цих вихідних. На 26-27 листопада оголошено штормове попередження по всій Україні. Найсильніше потерпають Одеська область, Миколаївська, Черкаська та Кіровоградська. Загалом на 14 автодорогах країни перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлені понад 2 тисячі населених пунктів.

Не обійшла негода і наш регіон. Зокрема, в Мирнограді вітром зірвало покрівлю на школі.

Обстріли лікарні та шахти

Вночі з 20 на 21 листопада росіяни вдарили двома ракетами С-300 по Селидівській центральній міській лікарні. Троє людей загинули, вісім отримали поранення. У лікарняному містечку частково зруйновані дві будівлі.

Тієї ж ночі ворог обстріляв ракетами С-300 шахту «Котляревська» в селі Михайлівка Новогродівської громади. Загинув один співробітник – житель Новогродівки 1960 року народження. Пошкоджено 7 будівель на території шахти, 14 легкових автомобілів, 5 автобусів, лінії електропередачі.

Зміни у виплатах переселенцям

21 листопада Кабінет Міністрів вніс зміни до низки урядових постанов щодо обліку та виплат на проживання для ВПО. Зокрема переселенці, які після 1 серпня 2023 року змушені були повторно покинути свої домівки через обов’язкову/примусову евакуацію, зможуть отримувати допомогу протягом ще 6 місяців.

Ще одне з нововведень – ВПО працездатного віку протягом трьох місяців після призначення допомоги мають або стати на облік в Державній службі зайнятості, або отримати іншу допомогу за програмами Мінекономіки щодо працевлаштування, або ж працевлаштуватися, зареєструватися як ФОП чи отримати ваучер на навчання.

Крім цього, в Україні планують продовжити виплати найбільш незахищеним категоріям ВПО. Така необхідність зумовлена тим, що згідно з постановою Кабміну від 11.07.2023 р. №709 передбачено припинення виплат на проживання великій кількості ВПО з 1 лютого 2024 року. Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук запропонувала продовжити виплати ВПО пенсіонерам, які мають невелику пенсію, а також мешканцям територій активних та можливих бойових дій. Перелік категорій отримувачів виплат буде уточнюватися.

Покровська громада втратила чотирьох захисників

У Покровській МВА повідомили, що троє військовослужбовців загинули в боях за Україну. Це Олексій Юрійович Янтиков 1984 року народження, Микола Володимирович Козинець 1985 року народження, а також 27-річний військовослужбовець Євген Олександрович Авідіков.

Пізніше стало відомо про загибель ще одного захисника з Покровської громади – Маричева Дмитра Михайловича 1996 року народження.

Водопостачання Покровська та Мирнограда продовжується за триденним графіком

Для мешканців Покровської та Мирноградської громад водопостачання здійснюється за графіком 3/1/3. Три дні вода подається у Мирноград, а також по водоводу «Північний» – в північну частину Покровська. Потім одна доба відводиться фахівцям КП «Компанія «Вода Донбасу» для виконання технологічних процесів. Наступні три дні воду отримують центральна та південна частина Покровська по водоводу «Західний».

Так, з 28 листопада починається триденний цикл подачі води в Мирноград та північну частину Покровська.

Стрімке зростання ціни на автогаз

З минулого понеділка по п’ятницю ціна автогазу на автозаправках Покровська зросла в середньому на 5 гривень за літр. Причиною дефіциту та подорожчання автогазу фахівці називають скорочення імпорту через блокування кордону польськими перевізниками.

Жителі Донеччини висловилися щодо скасування «сухого закону»

Триває збір голосів під петицією на сайті Кабміну, в якій пропонується скасувати заборону торгівлі спиртним на території Донецької області. Журналісти ТК «Орбіта» дізнавалися, що думають з цього приводу жителі Покровська, Добропілля, Селидового та Новогродівки. Голоси розділилися приблизно порівну: частина висловилася за відміну «сухого закону», частина підтримує заборону.

Незаконні МАФи у Родинському

Під час чергового моніторингу торгівельних обʼєктів у Родинському на території центрального ринку зафіксовано будівництво МАФів без дозвільних документів.

Перевірку проводили представники Управління земельних ресурсів, сектору торгівлі, підприємництва та відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Покровської МВА разом із Муніципальною службою правопорядку.

Допомога жителям Покровської ТГ у вигляді палива

Покровське УСЗН оголосило про прийом заяв на отримання вугільних брикетів для осель, які не мають газового або електричного опалення. Допомога надається представниками Міжнародної організації міграції (МОМ). Хто може отримати та які документи потрібні – за посиланням.

Новий рік без ялинки

Начальник Мирноградської МВА Юрій Ключка повідомив, що цього року в Мирнограді не встановлюватимуть новорічну ялинку. До речі, в нашому Telegram-каналі проходило опитування: чи потрібно встановлювати ялинки в тилових громадах Донеччини? 72% учасників вважають, що ні.

 Топ подій позаминулого тижня читайте за посиланням.