Зібрали для вас найбільш резонансні події минулого тижня в Покровську та регіоні.

Жахливий прильот у Селидовому

15 листопада після опівночі російські окупанти вдарили чотирма ракетами С-300 по місту Селидове. У одній з 4-поверхівок зруйнували під’їзд. Майже дві доби тривали рятувально-пошукові роботи. З-під завалів вилучили тіла чотирьох загиблих людей, ще троє мирних мешканців отримали травми.

Тієї ж ночі в Селидовому було зруйновано приватний будинок. Ще 16 приватних та 7 багатоквартирних будинків пошкоджено.

Це був не єдиний обстріл міста за тиждень. Увечері 13 листопада окупанти вдарили по Селидовому з РСЗВ «Смерч», пошкодили приватний будинок.

Обстріли Покровська та сусідніх населених пунктів

Минулого тижня росіяни спрямували БПЛА на Покровськ. Пошкоджено складське приміщення.

У неділю після опівночі росіяни вдарили ракетою С-300 по Новогродівці. Поранено цивільну особу, пошкоджено багатоквартирний і щонайменше 11 приватних будинків, два магазини, дві адмінбудівлі, об’єкти соціальної та критичної інфраструктури.

Пропозиція відмінити «сухий закон» на Донеччині

На сайті Кабміну зареєстровано петицію щодо заборони на ввезення та продаж спиртного в Донецької області. Її автор Дмитро Браславський пропонує зняти повну заборону, а за необхідності ввести лише обмеження на продаж алкоголю за часом.

Серед аргументів, які наводить автор петиції – алкоголь все одно продається, але нелегально, при цьому бюджет регіону не отримує жодних податкових надходжень. Крім цього, повної заборони на торгівлю спиртним немає в Запорізькій і Херсонській областях, де також ведуться бойові дії – там діють лише часткові обмеження.  

За тиждень петиція зібрала близько 5 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних.

Допомога ВПО

Переселенці в Покровській громаді отримали непродовольчі набори, надані гуманітарною місією «Проліска» за підтримки УВКБ ООН. До складу наборів входять товари першої необхідності, зокрема спальні мішки, теплі ковдри, посуд і сонячні ліхтарі.

«Проліска» постійно надає допомогу Покровській та сусіднім громадам, зокрема, забезпечує будматеріалами мешканців будинків, пошкоджених унаслідок обстрілів.

Минулого тижня частина переселенців також отримала щомісячну допомогу від держави на проживання: 3 тис грн для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тис грн – для всіх інших. На виплати ВПО в першому періоді листопада було направлено понад 5,8 млрд грн.

Віцепрем’єр-міністр Україрни Ірина Верещук порушила питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій переселенців. Ця необхідність зумовлена тим, що з наступного року постановою №709 від 11 липня 2023 року передбачено припинення виплат на проживання великій кількості ВПО.

У Покровську відремонтували дві ділянки доріг

З понеділка тривали дорожні роботи на вулиці Володимирскій в мікрорайоні «Лазурний».

А в п’ятницю дорожники уклали асфальт на заїзді до «горбатого» мосту з боку селища динзаводу.

У Покровській громаді відновили вуличне освітлення

Увечері вмикатимуть ліхтарі в мікрорайонах та на вулицях з великим пішохідним навантаженням. Для того щоб увімкнути освітлення, довелося подекуди відновлювати електромережі та встановлювати нові ліхтарі.

Про відновлення вуличного освітлення заявили і в сусідніх громадах.