На виплати ВПО в першому періоді листопада наразі передбачено майже 5,8 мільярда гривень. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень для дітей та осіб з інвалідністю і 2 тисячі гривень – для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

У міністерстві зазначають, що виплати будуть профінансовані вчасно. Про це говорили на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Як повідомив представник Мінсоцполітики, платіжні документи на виплати ВПО у першому періоді поточного місяця будуть направлені до Держказначейства 15 листопада. Після цього протягом кількох днів гроші надійдуть на банківські рахунки внутрішніх переселенців.

«На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість внутрішньо переміщених осіб з питаннями щодо виплат допомоги на проживання. Дуже важливо, щоб виплати ВПО надходили людям вчасно. Досить часто – це єдині кошти, на які вони можуть розраховувати», – зазначила Ірина Верещук.

З питаннями щодо виплат можна звернутися до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Раніше повідомлялося, що в Добропільскому УСЗН розповіли, у чому полягають нововведення при реєстрації ВПО та скількох переселенців за результатами перевірок позбавили виплат.