Віцепрем’єр-міністр Україрни Ірина Верещук порушила питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій внутрішніх переселенців. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ця необхідність зумовлена тим, що з наступного року постановою №709 від 11 липня 2023 року передбачено припинення виплат на проживання великій кількості ВПО – зазначають у Мінреінтеграції.

Подальшу політику держави щодо підтримки малозахищених ВПО обговорили на нараді за участі представників Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінфіну, Офісу Омбудсмана та коаліції громадських організацій.

«Ми маємо охопити цілеспрямованою державною підтримкою найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб», – зазначила Ірина Верещук.

Учасники наради опрацьовували зауваження та пропозиції до відповідного проєкту постанови Кабміну. Віцепрем’єрка доручила відповідальним відомствам взяти на контроль кінцевий варіант документа, щоб усі пропозиції, озвучені посадовцями та представниками громадських організацій, були опрацьовані.

Вже наступного тижня всі зацікавлені сторони знову зберуться, щоб спільно обговорити подальші кроки для можливості продовження виплат з метою підтримки малозахищених переселенців.

Нагадаємо, для ВПО, які отримували допомогу станом на 1 серпня 2023 року, виплати було автоматично продовжено ще на 6 місяців – до кінця січня 2024 року.