На вулицях Покровська запрацювали ліхтарі після 20 місяців темряви через світломаскувальний режим. Вуличне освітлення відновлюють і в сусідніх громадах. Таке рішення прийняли не місцеві чиновники. Про деталі розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

«Ми неодноразово зверталися до керівництва з проханням дозволити освітлення пішохідних переходів і там, де можливо, проїжджої частини. Зараз є рекомендація певних органів, які дозволили освітлення переходів, проїжджої частини з метою безпечного пересування громадян», – повідомив Олексій Стебель.

За його словами, доволі значний час тривало погодження переліку вулиць, які освітлюватимуться, та терміну роботи вуличних ліхтарів. І те, що сьогодні в Покровській громаді вмикають освітлення, не означає, що так буде завжди.

«Те, що ми бачимо сьогодні – ще не остаточний варіант освітлення міста. Точно можу сказати, що будуть освітлені всі мікрорайони, ті вулиці, які мають велике пішохідне навантаження. А дороги, де немає великого пішохідного руху, ми не будемо освітлювати – і це стосується усіх населених пунктів громади», – зазначив Олексій Стебель.

Він додав, що в цьому питанні найголовнішими є безпекова складова і рекомендації відповідних структур, тому все може змінитися вже завтра.

«Є рекомендації – ми як військова адміністрація їх виконуємо. Сьогодні в нас є дозвіл – ми сьогодні це робимо», – каже Олексій Стебель.

Для того щоб увімкнути освітлення, довелося подекуди відновлювати електромережі та встановлювати нові ліхтарі. Олексій Стебель зазначає, що вуличне освітлення могли б увімкнути ще на деяких провулках, але там попрацювали вандали, тому світла не буде.

Зараз влада узгоджує, аби освітлення працювало з 17 до 20 години. Вранці вуличні ліхтарі вмикати не будуть.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що про відновлення вуличного освітлення також заявили у Мирноградській та Новогродівській громадах.