У Покровській громаді працює кілька свердловин з питною водою. Чи вплинув на їх роботу мороз, дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Уранці на вулиці близько п’яти градусів нижче нуля, а біля свердловини в селищі динзаводу багато людей. Усі крани зайняті, городяни по черзі набирають відразу по кілька баклажок.

«Так, це питна вода. Постійно тут беремо. Дякуємо людям, які над цим працюють. Кран не перемерзає, все нормально», – розповідає покровчанин.

Більшість людей запаслися рукавицями, адже конструкція кранів така, що їх треба постійно тримати під час набору води – на холоді руки швидко мерзнуть.

Пан Василь навіть замислюється над тим, аби самостійно полегшити собі набирання води у морози.

«Якщо буду мерзнути, то придумаю собі приспособу: придавив – і саме буде бігти», – розповів чоловік.

Є вода і на пункті роздачі в центрі Покровська. Тут інша конструкція кранів – їх не потрібно утримувати, поки набирається тара. Запастися питною водою тут можна з десятої до шістнадцятої години.

Найбільшу чергу журналісти застали біля свердловини в мікрорайоні «Лазурний». Але місцеві мешканці раді, що попри похолодання можна набрати питної види.

«Поки на замерзає. А якщо замерзне – приїжджатиме машина», – розповіла покровчанка. За її словами, так було минулого року.

«Учора я приходив – увечері води не було, хоча мала йти. Може, прихопило крани?» – каже місцевий житель.

У зв’язку з наближенням зими в мікрорайоні «Лазурний» скорочено час роботи пункту видачі питної води – тепер він працює з 8.00 до 15.00.

Детальніше про роботу міських свердловин – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, за якими адресами в Покровській громаді діють стаціонарні точки роздачі питної води після очищення системою зворотного осмосу.