Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук запропонувала продовжити виплати ВПО пенсіонерам з низькою пенсією та ще деяким категоріям внутрішніх переселенців. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну від 11.07.2023 р. №709 передбачено припинення виплат на проживання великій кількості ВПО з 1 лютого 2024 року. У зв’язку з цим Ірина Верещук порушила питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій ВПО.

«Маємо підтримати внутрішніх переселенців, які потрапили у складні життєві обставини внаслідок збройної агресії. Зокрема, я вважаю, що треба продовжити виплати ВПО пенсіонерам, які мають невелику пенсію. А також – мешканцям територій активних та можливих бойових дій», – зазначила Ірина Верещук під час наради за участю представників Мінреінтеграції, Мінсоцполітики та Мінфіну.

За результатами обговорень Віцепрем’єр доручила відповідальним відомствам провести аналіз категорій отримувачів виплат ВПО. Через тиждень зацікавлені сторони зберуться, щоб обговорити пропозиції щодо підтримки особливо вразливих категорій внутрішніх переселенців.

Раніше повідомлялося, що Кабмін переглянув механізм виплат ВПО.