У мешканців Покровської територіальної громади є можливість отримати вугільні брикети для опалення домівок. Які це категорії та про перелік необхідних документів поінформували в УСЗН.

З 13 листопада управління соціального захисту населення Покровської міської ради приймає заяви на отримання вугільних брикетів для осель, які не мають газового або електричного опалення. Допомога надається представниками Міжнародної організації міграції (МОМ).

Допомога призначається наступним категоріям громадян:

- особам з інвалідністю І-ІІ групи;

- сім’ям загиблих (померлих) та тих, що пропали безвісті Захисників і Захисниць України;

- багатодітним родинам, які у складі мають 5 та більше дітей до 18 років;

- пенсіонерам, які досягли 65-річного віку, за умови, якщо у складі сім’ї є тільки непрацездатні особи;

- родинам, які мають у складі сім’ї дитину з інвалідністю.

Для отримання допомоги у вигляді вугільних брикетів особа звертається до управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області та надає наступні документи:

- особисту заяву;

- копію паспорту;

- копію ідентифікаційного номера (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

- довідку МСЕК;

- посвідчення багатодітної родини;

- медичний висновок на дитину з інвалідністю;

- посвідчення члена сім’ї загиблого/померлого Захисника чи Захисниці України;

- повідомлення територіального центру комплектування та соціальної підтримки Покровського району про зникнення безвісті або потрапляння в полон (у разі потреби);

- інші документи (залежно від обставин, що склалися).

Документи приймаються в управлінні соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області з 08:00 до 15:00 за попереднім записом за телефонами: 0953999055, 0999238999 (інформатор управління).

Раніше ми повідомляли, що до Дня людини з інвалідністю у Покровській громаді виплатять грошову допомогу.