На покровських автозаправках суттєво зросли ціни на газ. У ситуації розбиралися кореспонденти ТК «Орбіта».

Якщо ціни на бензин та дизель поки тримаються, то вартість газу на АЗС у Покровську за останній тиждень зросла в середньому на 5 гривень за літр. На деяких заправках він взагалі відсутній.

«У понеділок заправлявся – було 34,47, а сьогодні – вже 40. Не минуло й тижня», – каже про ціни на газ один з водіїв.

«Я був у Кураховому – там більше 40 грн», – зазначає ще один клієнт автозаправки.

Директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн у своєму дописі на Facebook вказав, що причиною дефіциту та подорожчання автогазу стало блокування кордону польськими перевізниками. Він пояснив, що через польський кордон автотранспортом до України надходило 30% імпорту, або біля 25% ринку скрапленого газу.

«Звісно, ринку замістити такий великий обсяг одразу не вдалося, відповідно, ринок почав «підсихати». До речі, це почало відбуватися ще до блокади через те, що дуже активізувався агроекспорт, і всі стали в одну чергу: і зерновози, і газовози, паливовози та контейнери тощо», – пояснив Сергій Куюн. 

За словами пана Сергія, ситуація з бензином та дизельним пальним краща та більш стабільна. На ринку немає навіть мінімальних ознак їх дефіциту, ціни останніми днями знижуються, і найближчими тижнями здешевлення пального має продовжитись.

Детальніше про ціни на газ у Покровську – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, скільки коштує перевзути автівку в Покровську