Минулого тижня енергетики продовжували долати наслідки негоди. Під обстріл знову потрапила Мирноградська громада. У «Метінвест Покровськвугілля» підбили підсумки року та поділилися виробничими планами. А в Покровську відкрився супермаркет VARUS. Що ще відбувалося минулого тижня в Покровській громаді та регіоні – в нашому традиційному дайджесті.

Зміни в законі про мобілізацію

В Україні триває робота над законопроєктом щодо мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. Про поточні напрацювання повідомила заступниця голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Міністр оборони Рустам Умєров заявив, що Міноборони розглядає можливість запрошувати у ТЦК та СП через електронні сповіщення.

При цьому міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що повісток у Дії не буде ніколи.

Видача повісток Покровським РТЦК та СП

У громадах регіону розпочалася видача повісток для уточнення військово-облікових даних в Покровському РТЦК та СП. Повістки видаються всім чоловікам віком від 25 до 55 років – як місцевим мешканцям, так і внутрішньо переміщеним особам. Коментарі з цього приводу дали в Новогродівській та Мирноградській МВА, підкресливши, що це повістки не на мобілізацію, а для уточнення облікових даних.

Обстріл Мирноградської громади

Увечері 21 грудня під ворожий обстріл потрапило село Рівне в Мирноградській громаді. Пошкодження отримали близько 20 будинків. Комісія зафіксувала пошкодження для надання допомоги власникам постраждалого житла. Також набори будівельних матеріалів привезла гуманітарна місія «Проліска».

Наслідки негоди

Увесь тиждень на Донеччині долали наслідки негоди, яка почалася ще на вихідних 9-10 грудня та спричинила масові аварії на електромережах. Енергетики ДТЕК Донецькі електромережі працюють і вдень, і вночі, повертаючи світло в оселі. Їм на допомогу приїхали колеги з Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.

Через негоду в Покровській громаді, як і по всій Донеччині, було оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

«Метінвест Покровськвугілля»: підсумки року та плани

Генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич в актуальному інтерв’ю  для телеканалу «Орбіта» розповів про підсумки 2023 року, плани на майбутнє, а також про допомогу Силам оборони та громадам присутності, зміни в структурі зарплати і наявні вакансії.

Відкриття супермаркету VARUS в Покровську

Супермаркет цієї мережі відкрився у місті в лютому 2022 року і припинив роботу після початку повномасштабного російського вторгнення. Минулого тижня VARUS повернувся в Покровськ.

Роз’яснення щодо оплати газу

Одне з найпоширеніших запитань, з яким споживачі звертаються до абонвідділів міськгазів: чи потрібно сплачувати послугу розподілу газу, якщо тимчасово не проживаєте у помешканні? Роз’яснення надали в АТ «Донецькоблгаз».

Досягнення юної уродженки Покровська

7-річна Олександра Шабалтій потрапила до Національного реєстру рекордів України як наймолодша українська повітряна гімнастка, якій вдалося зробити трюк «вис на пальчиках ніг». Народилася Олександра в Покровську, де виросла її мама. Батьки дівчинки поліцейські – до війни вони працювали в Маріуполі, потім родина евакуювалася до Дніпра.

Щодо альтернативних джерел інформації

Журналісти запитали в покровчан, чи вірять вони численним пророцтвам ворожок щодо подій в Україні та її окремих містах. Що показало опитування – за посиланням.

Дайджест подій позаминулого тижня читайте тут.