Заступниця голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла продовжує інформувати про роботу над законопроектом щодо мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. Про поточні напрацювання вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Коротко поточний стан законопроєкту (мобілізація, рекрутинг, проходження служби і пов’язані норми) з опрацюванням зауважень Головнокомандувача ЗС України», – написала Мар’яна Безугла.

Серед положень поточної редакції законопроєкту зокрема:

Військовий облік для всіх громадяни України 18-60 років.

Жінки підлягають мобілізації тільки за бажанням.

Базова загальновійськова підготовка до 3 місяців для всіх громадян віком від 18 до 25 років при всіх навчальних закладах.

Скасування права на відстрочку при постановці на військовий облік для держслужбовців, правоохоронців, прокурорів, ДВС.

Військово-обліковий документ – сертифікат захисника (де буде вказано, чи є військовозобов’язаним, чи має відстрочку, бронь тощо).

Прийняття на державну службу та у правоохоронні органи тільки у разі проходження базової військової  підготовки або базової військової служби.

Мобілізований під час підготовки – рекрут. Повністю прибирається можливість відправити громадянина непідготовленим на фронт.

Повістки можуть вручати представники ТЦК та СП, поліцейські та роботодавці.

Детальніше – на ілюстраціях.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про попередню редакцію законопроєкту, інформацію щодо якої оприлюднила Мар’яна Безугла.