Чи потрібно сплачувати послугу розподілу газу, якщо тимчасово не проживаєте у помешканні? Це одне з найпоширеніших запитань, з яким звертаються споживачі до абонвідділів міськгазів.

Донецькоблгаз пояснює, що кожен абонент, чиє домоволодіння приєднане до газорозподільної системи, має сплачувати послугу розподілу природного газу.

Навіть у випадку тимчасової відсутності споживача у своєму домоволодінні, оплата за розподіл газу нараховується та повинна бути оплачена абонентом в повному обсязі.

Споживання природного газу в поточному календарному році не впливає на вартість за послугу з розподілу природного газу в цьому ж календарному році, а враховуються при розрахунку на наступний рік.

Якщо у споживача взагалі відсутня потреба у природному газі, він має право звернутись до АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» для розірвання договірних відносин та від‘єднання помешкання від газорозподільної системи механічним шляхом. Від'єднання можливе лише після розрахунку за отриману послугу з розподілу природного газу по 31 число поточного місяця та у випадку наявності боргу за газопостачання до жовтня 2020 року, тобто його погашення.

Після від‘єднання домоволодіння за заявою споживача та розірвання договірних відносин, нарахування за розподіл газу припиняється.

Донецькоблгаз зазначає, що для відновлення газопостачання та повторного під’єднання до газорозподільної системи, споживачу необхідно буде, знову ж таки, укладати договір з розподілу природного газу з Оператором ГРМ з відповідним новим приєднанням до газових мереж та оформленням переліку необхідних документів (технічні умови, проект і т.д.). Ці роботи виконуються на платній основі.

У Донецькоблгазі закликають бути свідомими споживачами та не накопичуйте борги за комірне.

Раніше ми повідомляли як працюють абонвідділи Донецькоблгазу та їх контакти.