7-річна Олександра Шабалтій потрапила до Національного реєстру рекордів України як наймолодша українська повітряна гімнастка, якій вдалося зробити трюк «вис на пальчиках ніг». Деталі розповіли батьки Олександри.

Народилася Олександра в Покровську, де виросла її мама. Батьки дівчинки поліцейські – до війни вони працювали в Маріуполі, потім родина евакуювалася до Дніпра. Одного разу вони отримали в подарунок від гуманітарного хабу «Я – Маріуполь» – квиток на циркову виставу, і там Олександра закохалася в циркове мистецтво. 

«Під час цієї вистави виступала дівчинка-гімнастка на різних гімнастичних снарядах. Саша дуже захопилася, було дуже багато вражень. Вона мені сказала: мамо, я теж так хочу», – згадує мама гімнастки Валерія Шабалтій. 

Цирковим мистецтвом Олександра займається півтора року, є учасницею різноманітних чемпіонатів та фестивалів, в яких демонструє гідні результати. Юна гімнастка наразі займається на кількох снарядах: повітряне кільце, пілон і гамак. Тренується майже щодня по 2-3 години.

«Мені дуже подобається займатися в студії, я постійно ходжу на тренування, до цирку, вчу складні трюки. В мене дуже гарні костюми. У мене в студії дуже багато друзів й улюблені тренери», – розповіла Олександра. 

Фіксація рекорду й урочисте нагородження Олександри відбулося 2 грудня на манежі Дніпровського державного цирку в межах конкурсу-фестивалю «На хвилі Дніпра». За словами дівчини, вона відточувала трюк півтора місяця та неймовірно втішилась, коли почула, що стала рекордсменкою. 

Окрім занять у спортивній цирковій школі та навчанні у другому класі звичайної, Олександра має ще купу інших захоплень. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що Покровській школі дзюдо нещодавно виповнилось 40 років.