18 грудня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляється на сайті Покровської міської військової адміністрації.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів, представники комунальних служб та ДСНС. Під час заходу було оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня, що склалася в Донецькій області внаслідок погіршення погодних умов ще 15 грудня та призвела до порушення роботи електромереж.

Також було створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який очолив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. Про поточну ситуацію доповіли представники Покровської МВА та керівники комунальних підприємств.

КП «Багатогалузеве комунальне підприємство»

У КП «БКП» є 2 стаціонарних та 3 переносних генератори – доповів директор підприємства Алік Тумасов. Також є запас палива, якого достатньо для функціонування протягом 7 днів. Підприємство залучає спецтехніку для розчищення доріг.

КП «Покровськтепломережа»

«На сьогодні в громаді функціонують 23 котельні, 7 з яких працюють на твердому та альтернативному паливі, 16 – на природному газі. При цьому 20 котелень обладнані генераторами, тож не припинятимуть працювати у разі знеструмлення», – зазначив директор КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко.

КП «Покровськводоканал»

Директора КП «Покровськводоканал» Руслан Ліннік повідомив, що в електроживленні інфраструктури водопостачання та водовідведення спостерігалися значні перерви. У зв’язку з цим в аварійному режимі були залучені до роботи дві дільниці з ремонту та експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж та служба з ремонту та технічного обслуговування енергетичного та іншого обладнання.

«Це 36 спеціалістів та 9 одиниць спецтехніки, які обслуговують 18 підвищувальних водопровідних насосних станцій та 8 каналізаційних насосних станцій», – зазначив Руслан Ліннік.

Пункти незламності

На сьогодні на території Покровської громади облаштовано 12 Пунктів незламності, де в разі надзвичайної ситуації громадяни можуть знайти тимчасовий прихисток.

«У Покровську та старостинських округах було створено 1 мобільний та 11 стаціонарних «Пункти незламності», однак 2 знаходяться у «сплячому» режимі. Усі вони забезпечені питною водою та харчовими продуктами, а також генераторами потужністю від 5 кВт та паливом для їх роботи. За потреби можна запустити альтернативне опалення модульними котельнями», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

За її словами, з 11 по 17 грудня в зв’язку з відсутністю світла пункти незламності відвідали 412 мешканців громади.

Старостинські округи

Станом на 18 грудня без електропостачання залишається 35 населених пунктів у 8 старостинських округах та частково відсутня електрика у приватному секторі міста Родинське. Про це повідомила начальниця управління по роботі з територіями Покровської МВА Олена Носач.

«Адмінбудівлі старостатів обладнані генераторами, завдяки чому для мешканців організована можливість зарядити гаджети. До генераторів підключається медичне обладнання, коли на території округу працює лікар. В одній з адмінбудівель надана можливість працювати вчительці», – зазначила Олена Носач.

Рішення комісії з ТЕБ та НС

За результатами доповідей та обговорень начальник Покровської МВА Сергій Добряк доручив керівникові та членам новоствореного штабу вжити наступних заходів:

щодо оснащення генераторами всіх життєво важливих об'єктів тепло-, водопостачання та водовідведення; 

забезпечити перегляд необхідної кількості аварійно-ремонтних бригад, за необхідності збільшити їх кількість та забезпечити необхідними обладнанням, приладдям, матеріалами;

тримати в постійній готовності та справному стані наявну комунальну техніку, що може бути залучена до виконання невідкладних аварійно-відновлювальних робіт; 

забезпечити виділення з матеріального резерву необхідної кількості паливно-мастильних матеріалів для забезпечення сталого функціонування генераторів на території старостинських округів протягом не менше двох тижнів.

У ході засідання обговорили питання оперативної взаємодії органів влади та профільних служб усіх рівнів, готовність співробітників ДСНС надавати сприяння у разі надзвичайних ситуацій внаслідок негоди, розгортання ними додаткових пунктів незламності.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що станом на 18 грудня в Покровській громаді відновили всі високовольтні лінії, знеструмлені внаслідок негоди, триває робота над підключенням окремих будинків та вулиць.