На ранок понеділка енергетики відновили світло для 309 тисяч родин в 306 населених пунктах. Проте в Покровську й досі є ділянки, де немає світла з початку минулого тижня. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

За словами начальника Покровського РЕМ «ДТЕК Донецькі електромережі» Віталія Асіненко, вже відновлені всі високовольтні мережі в Покровській та Мирноградській громадах. Проте в енергетиків багато роботи з підключення до мереж окремих будинків і вулиць.

«Є в нас клієнти, які знаходяться без електропостачання з минулого понеділка. Були знеструмлені високовольтні лінії – зараз ми їх відновили, райони масово були запитані. Вже немає заявок, там де дуже багато клієнтів, ТП. Обробляємо заявки, де по кілька клієнтів», – розповів керівник Покровського РЕМ.

Ситуація складна не тільки тому, що повалено дуже багато дерев, але й тому, що не витримали електроопори. Їх будуть замінювати після налагодження сталого електропостачання – зараз подачу електрики забезпечуватимуть тимчасовими схемами.

Обласна комісія ТЕБ та НС визнала ситуацію, яка склалась в Донецькій області, надзвичайною ситуацією регіонального рівня. Для ліквідації наслідків негоди створений обласний штаб, яким керує Віталій Асіненко. Він координує спектр завдань, у виконанні яких допомагають місцеві військові адміністрації.

«Наші комунальні служби працюють разом з ДТЕК і сподіваємось, що на вечір більшість поломок буде усунено», розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

На сьогодні з наслідками негоди борються всі покровські комунальники. Допомога від них – це перш за все прибирання дерев та гілок, забезпечення доступу енергетиків до мереж.

Від ДТЕКу в місті працюють чотири бригади. Їм допомагають колеги з Одещини, очікується приїзд ще кількох бригад з інших міст. При цьому в Покровській громаді працюють всі об’єкти критичної інфраструктури, від лікарень до котелень, мешканці мікрорайонів зі світлом.

«Якщо майже все місто Родинське, мікрорайони зі світлом, то приватна забудова ще має пориви. І це стосується сіл громади, тому що і в Срібненському, і Лисівському старостинському окрузі є населені пункти, які ще не мають нормального електропостачання, тому що повалені транспортні стовпи», – зазначив Олексій Стебель.

Детальніше про відновлення електропостачання в Покровській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що енергетики Покровського РЕМ також працюють над відновленням електропостачання міста Українськ.