У Покровській громаді та на Донеччині продовжують долати наслідки негоди, яка розпочалася на позаминулих вихідних. За вчорашню добу енергетики ДТЕК Донецькі електромережі повернули світло в 15 населених пунктів району. У частини покровських споживачів немає електроенергії вже більше тижня – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Майже 10 днів сидимо без світла. Усе зіпсувалося в холодильниках. Нічого не працює: ні газовий котел, тому що він працює від електрики, насос не качає воду», – розповіла журналістам мешканка вулиці Задорожня Уляна.

Частина вулиці зі світлом, а решті його підключать після того, як приберуть дерева, що й досі висять на дротах.

«Якщо є дерева над дротами, треба проводити обпилювання тільки за допомогою спеціальної техніки. Самим мешканцям у жодному разі не можна цього робити», – каже начальник Покровського РЕМ ДТЕК Донецькі електромережі Віталій Асіненко.

Енергетики продовжують повертати світло в населені пункти регіону. За середу заживлено 2800 абонентів у Покровській громаді, понад 6 тисяч – в Покровському районі.

«Ми працюємо і в Гришиному, і в Лисівському старостинському окрузі. У Гришиному вже частково з’явилося світло. У Лисівському окрузі сьогодні відновили електропостачання по високовольтній мережі. Зараз займаємось низьковольтною – відновлюємо мережі там, де дерева біля дворів порвали дроти», – розповідає начальник Покровського РЕМ.

Напередодні росіяни вчергове обстріляли один з енергогенеруючих об’єктів Донеччини, залишивши без світла 45 тисяч родин.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк зазначає, що всім треба розуміти: війна поруч, і вона щодня коригує роботу і комунальників, і енергетиків.

«Не все залежить від них – залежить і від військової складової. Також залежить від погодних умов. Тому прошу, щоб люди поставилися відповідально до прийняття рішення: виїжджати або залишатися тут», – зазначив Сергій Добряк.

За його словами, робиться все можливе для того, щоб повернути світло мешканцям громади до кінця року. Вийшло з ладу низьковольтне обладнання, повалені десятки високовольтних стовпів. При цьому в громаді працюють всі котельні та об’єкти критичної інфраструктури. Лінії, до яких вони підключені, полагодили в першу чергу.

Але всім варто розуміти, що при тривалих блекаутах котельні не зможуть працювати в автономному режимі тижнями – зазначив Сергій Добряк. Тож тим, хто залишається на Донеччині, слід бути готовими до форс-мажорних обставин, які, крім іншого, завдадуть і комунальних труднощів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Лисівці від негоди постраждали електромережі й дорога.