Лисівський старостинський округ з минулого тижня живе в умовах надзвичайної ситуації регіонального масштабу, яка склалася через негоду. Після 10 грудня тут зруйновані високовольтні мережі та низьковольтне обладнання. Ліквідація наслідків обледеніння триває, адже його масштаби дуже великі. Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

«Усі мають розуміти, що роботи тривають майже цілодобово. Ми хочемо подякувати працівникам нашого Покровського РЕМ ДТЕК Донецькі електромережі. Також хочемо подякувати бригадам, які прийшли на допомогу – з Одещини, Дніпропетровщини. Люди працюють 24/7. Ми хочемо, щоб у наших старостатах і по тим лініям, які ще не відновлені – щоб все це було до Нового року», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

У Лисівці виникли проблеми не тільки зі світлом – випробування обледенінням не витримала також дорога. Льодяні пагорби, які виникли через негоду, не давали проїхати навіть важкій спецтехніці. Оцінивши масштаби та ризики, комунальники відклали розчищення дороги до хоча б невеликого потепління.

Жителі округу й самі, побачивши, що крига почала танути, розпочали розчищення дороги. До робіт доєдналася місцеві аграрії. Співробітники КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» провели планування ґрунту та зрізали кригу, відсипали проблемні місця.

«За допомогою спецтехніки та працівників КП «БКП» та небайдужими мешканцями старостату було проведено роботи, щоб почистити ожеледицю, прибрати воду та зробити дорогу більш проїзною. Дуже дякуємо агрофірмі села Лисівка та її директору Микиті Кебі, а також приватному підприємцю Роману Гусаку за те, що вони прийшли на допомогу», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Докладніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Лисівському старостинському окрузі дорожні роботи довелося відкласти через погодні умови.