Негода погіршила стан і без того поганих покровських доріг: чергування морозу, відлиги та опадів поглибило ями на проїжджій частині, а деякі ділянки зробила взагалі непроїзними. Тому, крім традиційного підсипання аварійних відрізків, розглядають також можливість зміни руху – зокрема, по вулиці Гайдамацькій. Деталі повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

За його словами, на капітальні ремонти, тим більше за кошти міського бюджету, розраховувати поки не варто. Війна, брак коштів, зима, а також те, що ці дороги капітально не ремонтувались десятиріччями – це той мінімум чинників, що не дає змоги зробити ремонт найближчим часом. Дороги громади намагатимуться утримувати в проїзному стані, зважаючи на погодні умови.

Важка техніка 18 грудня працювала на вулиці Шмідта, але, за попереднім досвідом, позитивний результат протримається недовго. Більше того, є такі ділянки, які важко спланувати та підсипати.

«Для того щоб засипати ділянку або доменним шлаком, або зрізаною асфальтовою крихтою, потрібно, щоб не було води. Наприклад, ми намагалися відкачати воду в районі «Космосу» на вулиці Шмідта, але люди вийшли і сказали, щоб воду не відкачували, тому що вона затікає у двори», – розповів Олексій Стебель.

Він зазначив, що, можливо, вже цього тижня для водіїв відбудуться зміни в організації руху по вулиці Гайдамацькій. Ту частину, що пролягає приватним сектором, хочуть зробити проїзною в іншому напрямку, ніж діє зараз.

«Ми зараз отримуємо останні погодження на дозвіл щодо зміни напрямку руху. Якщо все буде добре, наприкінці цього тижня анонсуємо ці зміни», – зазначив Олексій Стебель.

За його словами, ще одна проблема ділянка дороги – у Лисівському старостинському окрузі. Минулої п’ятниці туди прибула важка техніка, але роботам завадили погодні умови – виявилося неможливим зрізати лід з промерзлого ґрунту.

Детальніше про утримання доріг Покровської громади – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську відремонтували ділянку дороги біля «горбатого» мосту в межах соціального контракту, тобто коштом підрядника.