У Покровську водіям доводиться долати неабиякі перешкоди на одному з відрізків вулиці Івана Мазепи (колишньої Шмідта). Вистачає нарікань і на стан вулиці Шосейної та яму в мікрорайоні «Сонячний», через яку автобуси навіть змінили маршрут. Про плани щодо ремонту та підтримання проблемних доріг розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Вулицю Івана Мазепи у вересні відсипали доменним шлаком, однак впродовж трьох місяців його майже повністю змили дощі.

«Шосейна і Шмідта будуть підтримуватись, але ремонтуватись цього року не будуть. Існує проект, з якого ми не можемо вирізати й відремонтувати ділянку дороги – проект зроблений на всю вулицю. Але ми можемо виконати ремонт у межах соціального контракту, і ми це зробимо на безоплатній для громади основі», – зазначив Олексій Стебель. 

Він пояснив, що соціальний контракт передбачає виконання ремонтів коштом підрядника. Наприклад, таким чином нещодавно була відремонтована ділянка дороги в районі шляхопроводу «Східний».

«Завдяки соціальному контракту, який виконали підприємства-підрядники, ми відремонтували заїзд на так званий «горбатий міст». Зараз є домовленості – якщо погода дозволить, фірма підрядників за свій кошт зробить ямковий ремонт вулиці Шосейної там, де це можливо», – розповів Олексій Стебель.

За його словами, аварійний ямковий ремонт планують провести на ділянці Шосейної від вулиці Захисників України до перехрестя з вулицею Маршала Москаленка. Інші проблемні дороги підтримуватимуть у проїзному стані.

«Що стосується інших доріг, які мають великі ями, зокрема в мікрорайоні «Сонячний», – ми усі дороги будемо підсипати і планувати. Ми маємо запас доменного шлаку, а також запас зрізаної асфальтної крихти. Виконуємо ті роботи, які можливо», – підкреслив Олексій Стебель.

Детальніше про стан доріг у Покровську – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що на заправках Покровська суттєво подорожчав автогаз.