У селі Рівне Мирноградської громади тривають пошукові роботи після російського обстрілу, який стався 6 січня. Унаслідок влучання в приватний будинок загинула ціла сім’я з шести людей, серед яких троє дітей.

Односельці розповіли, що тут мешкали бабуся з онуком, батько якого служить. На свята до них приїхав дядько з дружиною та двома дітками, які перебували в евакуації в Києві.

«Сергій – військовослужбовець, уже близько двох років боронить нашу країну. Його не було, він був на службі. У момент прямого влучання в будинок там перебувала його мати, рідний брат з дружиною, племінник, племінниця то його рідний син», – повідомив начальник Мирноградської МВА Юрій Ключка.

На місці, де російська ракета знищила будинок і всіх його мешканців, працює Павлоградський рятувально-пошуковий кінологічний загін. Знайдено близько 100 фрагментів тіл, які направлені на ДНК-експертизу. Пошуки тривають, хоча снігопад і мороз дуже перешкоджають роботі. Разом з кінологами працюють рятувальники та поліцейські.

За словами Юрія Ключки, у Рівному пошкоджено понад 130 будинків, шість з яких не підлягають відновленню. Найближчим часом буде засідати комісія, яка вирішуватиме питання відшкодування власникам зруйнованих осель. Крім того, усі вони можуть подавати документи на державну програму «єВідновлення».

У Рівному двоє поранених, вони знаходяться в медзакладах у стані середньої важкості.

Вже другий день мешканцям роздають будматеріали, виділені Мирноградською МВА для першочергових ремонтних робіт. Найближчим часом з допомогою мають прибути міжнародні організації.

Працюють в Рівному і над відновленням пошкоджених комунікацій, бо частина вулиць все ще без світла та газу.

Бажаючих допомогти постраждалим Юрій Ключка закликає робити це через приватні знайомства та перевірених людей.

«Поховання всієї родини візьме на себе військова адміністрація. Щодо закликів у соцмережах про якісь збори – ми до цього не маємо ніякого відношення. Експертиза ДНК – це також за державний рахунок. Тому приватні збори на пришвидшення експертизи ДНК – нам про це нічого не відомо. Можливо, є бажаючі допомогти, але це, відверто кажучи, не допоможе», – каже очільник громади.

Детальніше про наслідки обстрілу Рівного – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 6 січня росіяни обстріляли ракетами С-300 Покровський район, зокрема село Рівне Мирноградської громади. Попередньо відомо про 6 загиблих у Рівному. З під-завалів було вилучено тіло дитини. Також знайдено фрагменти тіл, проводиться їх ідентифікація. 6 січня під обстріл також потрапив Покровськ – за попереднью інформацією, загинуло 5 людей.