У Покровську дві доби тривають аварійно-рятувальні роботи на місці ворожого обстрілу. Про пережите ввечері 6 січня місцеві жителі розповіли журналістам ТК «Орбіта».

Поруч з будинком пана Володимира – вирва глибиною п’ять метрів. Щойно оговтавшись від прильоту, чоловік побіг до сусідки, яка живе ще ближче до місця влучання.

«Я пішов – вона лежить, її завалило, на голові рана. Відкопав її – слава Богу, вона змогла йти. Приїхала «швидка допомога», забрали її», – розповів Володимир Молодчій.

На місці глибокої ями ще два дні тому були два приватних будинки. Тут працюють рятувальники: уважно передивляються уламки, і все частіше трапляються знахідки.

«В одному з цих будинків було врятовано чоловіка, а також вилучено тіла чоловіка та жінки. У поруч розташованому будинку шукаємо ще дорослу людину, а також двох дітей. Фрагменти вже знайдені, передані на експертизу, але поки ми не знаємо, кому вони належать», – розповіла начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України в Донецькій області Вероніка Бахал.

Сусіди кажуть, що знали цих людей не дуже добре, адже переїхали вони нещодавно.

«Я спілкувався з ними, вони приїхали з Авдіївки. І наступний будинок – з Авдіївки. Ну ми просто віталися, там криниця – ходили брали воду», – каже Володимир Молодчій.

Потрощило вікна й дахи і в будинках, що знаходяться за декілька вулиць. Мешканцям поступово надають шифер та інші будматеріали, потрібні для першочергового ремонту і хоча б мінімального відновлення осель.

По вулицях курсує мобільний Пункт незламності. У цьому автобусі можна зігрітися, підзарядити телефони, випити кави. Тут трохи перепочивають і рятувальники, які ведуть пошукові роботи.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 6 січня близько 15:00 росіяни обстріляли Покровський район ракетами С-300. Під вогнем зокрема опинився Покровськ. Попередньо відомо про 5 загиблих у місті. На сьогодні рятувальники дістали з-під завалів тіла двох людей. У Покровській громаді триває ліквідація наслідків обстрілів. 6 січня під обстріл також потрапило село Рівне Мирноградської громади – за попереднью інформацією, там загинуло 6 мирних жителів.

Сьогодні в Покровській та Мирноградській громадах оголошено день жалоби за загиблими внаслідок обстрілу 6 січня.