У Покровській громаді ліквідують наслідки російського обстрілу, який стався напередодні. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

«На цей час вщент зруйновані два будинки, також пошкоджено 134 приватних будинки і 15 багатоквартирних. Тривають пошукові роботи. Також людям надається допомога у вигляді будівельних матеріалів, психологічна допомога», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Постраждалі отримують допомогу від міської адміністрації та благодійників. До контакт-центру вже надійшли сотні заявок від власників зруйнованих та пошкоджених приватних та багатоквартирних будинків.

Місцеві комунальні служби здійснюють першочергові заходи з розбирання завалів, ремонту вікон, дверей і покриття дахів. Силами підрядної організації та співробітниками КП «БКП» за день були роздані матеріали за 110 адресами.

Зокрема, мешканців приватного сектору північної частини Покровська було забезпечено шифером – 321 лист, листами OSB – 200 штук, тарпауліном – 480 кв.м, дошками – 200 штук.

Не залишились без допомоги й мешканці села Звірове Піщанського старостинського округу. У процесі відпрацювання заявок підрядна організація виконала ремонт двох шиферних покрівель та завезла будівельні матеріали: шифер – 340 листів, листи OSB – 67 одиниць; тарпаулін – 180 кв.м.

«Є відповідні фахівці і всі необхідні будівельні матеріали, які за підтримки очільника Донецької ОВА Вадима Філашкіна вже доставлені за адресами. Підвіз будівельних матеріалів та проведення ремонтних робіт триватиме й завтра. До надання допомоги постраждалим покровчанам долучаються благодійні фонди та партнери. Так, 8 січня очікується підвезення гуманітарної допомоги від благодійної організації «Янголи Спасіння» та компанії «Метінвест». Покровська МВА дякує всім небайдужим за простягнуту руку допомоги у такий нелегкий час», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. 

Тих, чия оселя зазнала ушкоджень, просять звертатися до контакт-центру: 0800-300-101.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 6 січня росіяни обстріляли Покровськ та село Рівне Мирноградської  громади ракетами С-300. Попередньо відомо про 5 загиблих в Покровську та 6 – в Рівному. На вечір 7 січня на місці зруйнованих будинків знайшли тіла 3 загиблих: жінки та чоловіка в Покровську та дитини в Рівному. Поліцейські також вилучили понад півсотні фрагментів тіл, проводиться їх ідентифікація. Остаточна кількість загиблих стане відома після експертизи.

Також повідомлялося, що гуманітарна місія «Проліска» привезла допомогу для покровчан, постраждалих від обстрілів.