Гуманітарна місія «Проліска» привезла близько 40 наборів з непродовольчими товарами для жителів Покровська, які постраждали від російських обстрілів 5-6 січня. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Покровчани отримали матраци, ковдри, подушки, набори постільної білизни, рушники, ємності для води, набори посуду та термоси.

Для зручності місцевих жителів благодійники розгорнули декілька пунктів видачі допомоги. До видачі наборів також долучились інспектори Комітету самоорганізації населення, які продовжують збирати інформацію про потреби постраждалих від обстрілу.

«Дуже вдячні «Пролісці» за те, що не забувають про Покровську громаду і завжди оперативно реагують на всі виклики, з якими нам доводиться стикатись. Допомога, яку вони надають, дійсно необхідна громадянам, особливо тим, чиї домівки було пошкоджено. Ці речі значно покращать їхній побут. Для кожної людини важливо, щоб у скрутну хвилину поряд були ті, хто простягне руку допомоги. Покровська громада на власному досвіді переконалась, що ГМ «Проліска»  завжди з’являється там, де вона найбільш потрібна», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Представники «Проліски» розповіли, що отримують оперативну інформацію щодо нагальних потреб жителів громади завдяки тісній співпраці з Покровською МВА.

«Цю підтримку, в межах допомоги від УВКБ ООН, ми надаватимемо до тих пір, поки не покриємо потреби всіх бенефіціарів. Триває збір потреб, і вже завтра очікуємо черговий гуманітарний вантаж», – зазначили в «Пролісці».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 6 січня росіяни обстріляли Покровськ та село Рівне Мирноградської громади ракетами С-300. У Донецькій ОВА повідомляють про 6 загиблих у Рівному та 5 – у Покровську. З-під завалів дістали тіла двох загиблих: жінки в Покровську та дитини в Рівному. Медики розповіли про стан покровчан, поранених внаслідок обстрілу.