Рятувальники вилучили тіло чоловіка на місці будинку в Покровську, зруйнованого внаслідок обстрілу 6 січня. Про це повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 15:00 7 січня на місці двох зруйнованих внаслідок обстрілу приватних житлових будинків вилучено тіла 2 осіб, врятовано 1 чоловіка, тривають аварійно-рятувальні роботи з пошуку 3 осіб, з них 2 дітей. На даний час рятувальниками розібрано 62 тонни зруйнованих елементів будинків. Проводиться збір фрагментів тіл для подальшої ідентифікації загиблих», – йдеться в повідомленні.

Пошуково-рятувальна операція також триває в селі Рівному Мирноградської громади. Там вилучено тіло дитини 2020 року народження. Продовжуються пошуки 5 осіб, зокрема 2 дітей. Вже розібрано 40 тонн зруйнованих елементів будинку. Проводиться ідентифікація знайдених фрагментів тіл.

На місці обстрілу також залучено відділення БПЛА. Для надання психологічної допомоги постраждалим працює психолог ДСНС.

Усього для проведення робіт залучено 76 осіб та 20 одиниць техніки, з них від ДСНС – 33 особи та 9 одиниць техніки, кінологічні розрахунки Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарес» (12 осіб, 9 собак та 2 одиниці техніки), від Національної поліції – 26 осіб та 5 одиниць техніки.

Крім цього, залучені 3 особи та 2 одиниці техніки від місцевих органів влади, а також 2 особи та 2 одиниці техніки від «Метінвест».

Як повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону, остаточні наслідки вчорашніх ударів по Покровському району буде встановлено пізніше.

 

«Вчора близько 15 години ворог випустив по Покровському району 8 ракет С-300, внаслідок чого, ймовірно, загинуло 11 людей, з них 5 дітей, та 10 отримали поранення. Для того щоб ідентифікувати людей і чітко сказати кількість загиблих, потрібно трохи більше часу», – зазначив начальник Донецької ОВА.

Також він розповів, що в Покровську, де ракета влучила в приватний будинок, вдалося врятувати чоловіка. А від тієї кімнати, де знаходилися дитина та дружина, нічого не залишилось.

У Рівному, за словами Вадима Філашкіна, ракета влучила в домогосподарство, де знаходились дружина, чоловік, троє дітей та бабуся. Домогосподарство повністю зруйноване, а на місці будинку велика вирва.

Раніше Pokrovsk. news повідомляв, що 6 січня росіяни обстріляли Покровськ та село Рівне Мирноградської громади ракетами С-300 . На сьогоднішній ранок рятувальники дістали з -під завалів тіла двох загиблих: жінки в Покровську та дитини в Рівному .