У селищі Миколаївка Одеської області розпочалося облаштування робочих місць для фахівців Селидівської центральної міської лікарні. Про це повідомляють у Селидівській МВА.

Вже друга 20-тонна фура привезла високовартісне медичне обладнання з Селидового до Миколаївки. Рейси з евакуації обладнання триватимуть і надалі.

«Постійна загроза обстрілів з боку окупантів і вірогідність пошкодження приміщень лікарні призвели до пошуку безпечного місця для розташування певних підрозділів, високовартісного медичного обладнання, матеріальних цінностей, активів, комп’ютерної та оргтехніки, архіву тощо», – зазначають у міській адміністрації.

Читайте також: У Селидівській лікарні розглядають можливість релокації до Одеської області

У Миколаївці планується розгорнути додаткове місце провадження діяльності Селидівської ЦМЛ, облаштовуються робочі місця лікарів для тих, хто виїхав за межі Селидового або буде приїздити «вахтовим методом», а також місцевих медпрацівників, які залишилися без роботи в своєму селищі.

«У Селидовому лікарня буде продовжувати роботу до того часу, поки це буде можливо. У Миколаївці лікарня планує надавати спеціалізовану вторинну медичну допомогу місцевим жителям і мешканцям прилеглих громад», – зазначають у Селидівській МВА.

У міській адміністрації також нагадали, що Селидівська ЦМЛ двічі була атакована ворогом. У листопаді 2023 року окупанти зруйнували 4-поверхову будівлю поліклініки та 2-поверхове інфекційне відділення. У лютому 2024 року росіяни поцілили по 3-поверховому головному корпусу стаціонару, котельні, патанатомічному відділенню, харчоблоку, господарчим спорудам та території лікарняного містечка.