У Покровську усувають наслідки обстрілу, що стався 24 червня. На місці вчорашнього прильоту побувала знімальна група ТК «Орбіта».

Сьогодні в постраждалому районі працює комунальна техніка, екскаватор засипає вирву, що виникла після влучання ракети. Двірники розчищають територію, прибирають сміття.

«Виконуємо обстеження будинків. Вже точно розуміємо, що три будинки непридатні до проживання, по іншим ще працює комісія», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Людям роздають будівельні матеріали, які привезли зокрема благодійні організації – постійні помічники Покровської громади в ліквідації наслідків обстрілів.

«До Контактного центру вже надійшло понад 60 заявок. Інспектори самоорганізації населення разом з «Янголами спасіння» надають постраждалим будівельні матеріали. Також до нас завітали представники гуманітарної місії «Проліска». Вони надають непродовольчі товари: термоковдри та ліхтарі – а також юридичну та психологічну допомогу», – розповіла керівниця Координаційного комітету самоорганізації населення Марина Ухова.

Відновленням електрики та газопостачання займаються відповідні служби.

«24 абоненти приватного сектору знаходяться без газопостачання. Відновлювальні роботи плануються сьогодні та завтра. В результаті обстрілу відбулося значне пошкодження більше 100 метрів газопроводів середнього та низького тиску, тому робота значна», – розповів начальник Красноармійського УГГ Володимир Шаповал.

Медики кажуть, що за кількістю постраждалих людей це другий обстріл Покровська – перший був у серпні минулого року. Лікарі почали займатися пораненими одразу після прильоту, хірургам та травматологам Покровської КЛІЛ допомогли фахівці міської лікарні та «Лікарі без кордонів».

Сьогодні водії маршруток вийшли на роботу в звичайному режимі. Кажуть, що водія, чий автобус потрапив під обстріл, всі знали як гарну та порядну людину.

«Він молодець – спустив автобус вниз, поранений зумів відкрити двері – врятував людей. Дуже страшна ситуація. Скільки йому років, точно не знаю, може, 48-50. Йому ще жити та жити – але, на жаль…» – розповів про колегу водій маршрутки Олександр.

Внаслідок подвійного обстрілу загинуло п’ятеро мирних людей. У зв’язку з цим середа, 26 червня, оголошена в Покровській громаді днем жалоби.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».