Начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк провів черговий прийом громадян, на якому порушувалися теми ремонту доріг, відновлення житла, забезпечення домогосподарств деревиною та інші питання. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Жителі перших двох під'їздів зруйнованої росіянами багатоповерхівки в центрі Покровська звернулися за допомогою, аби врятувати майно, що залишилось у квартирах. Також вони цікавились строками проведення відновлювальних робіт.

Як пояснив Сергій Добряк, лише два тижні тому Покровськ отримав висновок експертів щодо можливості відновлення багатоповерхівки. За цей час силами комунальних підприємств був виконаний чималий обсяг робіт.

 Замінені внутрішні мережі – наразі будинок підключено до електроенергії, водо- та газопостачання. Також майже повністю відремонтовано покрівлю будинку. Передбачається, що днями фахівці ДСНС розпочнуть розбори аварійних конструкцій з верхніх поверхів. Як тільки буде надано дозвіл від рятувальників та дозволятиме ситуація, мешканці матимуть змогу потрапити до власних осель та забрати необхідні речі. 

Читайте також: У Покровській МВА озвучили плани щодо відновлення будинку, в який влучила ракета 7 серпня

«Ми допоможемо в розборі завалів. Думаю, по-перше, ми знімемо аварійні плити з п’ятого поверху, щоб у мешканців був доступ до своїх осель. Треба вивезти меблі. Ми вже починаємо проєктування для відновлення цього будинку. Маємо надію, що з наступного року, коли потеплішає, будемо розпочинати відновлення цих двох під'їздів», – зазначив Сергій Добряк. 

Читайте також: Коли розпочнуть капітальний ремонт у будинку, постраждалому від обстрілу 7 серпня – розповів Олексій Стебель

Жителька мікрорайону «Лазурний» поскаржилася на зіпсований тротуар, який залишився після робіт комунальників. Жінці пообіцяли з'ясувати, хто проводив ці роботи та чи буде відремонтовано зруйновану ділянку. 

Від жителів громади також надійшли звернення щодо забезпечення дровами й вугіллям. 

«На жаль, державна програма не працює, ми на неї розраховували. Працюємо з міжнародниками, бо своїм бюджетом ми зможемо, так би мовити, обігріти максимум до 1000 домоволодінь», – зазначив Сергій Добряк.

Торік силами державного та місцевого бюджету та за підтримки благодійників твердим паливом забезпечили 4,5 тисячі домогосподарств. Сьогодні ж допомогу надають громадянам, які опинилися в найскрутніших життєвих ситуаціях.

Детальніше про особистий прийом Сергія Добряка – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, коли в Покровську планують розпочати опалювальний сезон