Підготовка до майбутнього опалювального сезону, який у Покровську має стартувати 1 листопада, майже завершена. Про це повідомив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. 

«Зараз триває робота з заповнення мереж водою. Станом на сьогодні вже заповнено 92%, з них 88% – житлові будинки», – повідомив Олексій Стебель.

Загалом у Покровську централізоване теплопостачання мають 505 житлових будинків та близько 120 будівель комунальної форми власності. В останніх зараз також заповнюють мережі теплоносієм.

Завершують підготовку до початку опалювального сезону й у будинках та мережах селища динзаводу. Зокрема, перевіряється якість нещодавно замінених труб. Саме для цього тривалий час траншеї з ними залишались відкритими.

«Були заповнені мережі, потім ми дали робочий тиск і спостерігали, чи є витоки, скидання тиску, чи немає. Усе добре, ми згідно з графіком закінчуємо закопування траншей та планування землі», – каже Олексій Стебель. 

Попередньо, вже в середу, 1 листопада, будинки та комунальні споруди Покровська почнуть отримувати тепло.

«Сподіваюсь, нічого не завадить своєчасному початку опалювального сезону: ніякі блекаути, ніякі обстріли з боку російської федерації», – зазначив Олексій Стебель.

Місто уклало договір на постачання природного газу для своїх котелень. Також, відповідно до введеного мораторію, тариф на послуги тепломережі для жителів у поточному опалювальному сезоні залишається на рівні лютого 2022 року – 1 441 гривня за гігакалорію.

Раніше Pokrovsk.news розповідав, які групи населення мають право отримати субсидії на опалювальний сезон.