Частиною великого ланцюга видобутку та транспортування вугілля є Ніна Борисова, яка відповідає за важливий етап відвантаження. Вона працює бункеровщицею збагачувальної фабрики «Свято-Варваринська».

«Бункеровщик завантажує машини. Треба завантажити так, щоб там було не менше 30 тонн. Зараз у нас з’явилися ще дві «Сканії», в які треба навантажити 39 з половиною тонн. І ми намагаємось так робити, щоб було рівно і точно», – розповідає Ніна Борисова.

Читайте також: У транспортній дирекції «Метінвест Покровськвугілля» опановують новенький самоскид SCANIA

Професія бункеровщика донедавна вважалось суто чоловічою, і саме на цьому місці колись працював чоловік Ніни Борисової. Зараз він водій навантажувача, а жінка вже два роки завантажує величезні самоскиди.

Робота потребує від Ніни Борисової постійної уваги, і вона не припускається помилок. Її трудовий шлях розпочався саме на збагачувальній фабриці «Свято-Варваринська», куди Ніна прийшла ще ученицею Мирноградського професійного училища.

«Я починала працювати в головному корпусі, оскільки ми там проходили практику. Я була машиністкою установок і апаратницею. А потім, коли я прийшла влаштовуватись, мені запропонували:  «Ось є місце на ваговій, хочете спробувати?» Я погодилась і відпрацювала там 10 років», – розповіла пані Ніна.

На збагачувальну фабрику Ніна Борисова приїжджає з Українська. Вдома на неї чекає син-школяр. Після роботи вона обов’язково вчить з ним уроки та мріє про Перемогу.

«За той час, що ми там живемо, ми вже звикли до обстрілів, вибухів. Так, ми звикли», – зізнається Ніна Борисова.

І така вона в усьому: спокійна, врівноважена, впевнена та професійна. Якщо працювати, то чесно і правильно, якщо жити на Донеччині під час війни – то з вірою в Перемогу, своєю працею допомагаючи країні долати ворога.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про Тетяну Грекову, яка працює гірником підземним шахтоуправління «Покровське».