У чоловічому колективі дільниці шахтного транспорту шахтоуправління «Покровське» є і представниці прекрасної половини людства. Одна з них – Тетяна Грекова, в якої зовсім не жіноча професія – гірник підземний.

«Мої обов’язки – це утримання в чистоті пристовбурового двору, прибирання, підбілювання, фарбування, облік і видача паливно-мастильних матеріалів машиністам», – розповідає гірник підземний дільниці ШТ ПРАТ «ШУ «Покровське» Тетяна Грекова.

Вона стала жінкою на чоловічій посаді, вперше прийшовши на вугільне підприємство п'ять років тому. І залишилася тут, зумівши впоратися з навантаженням і вивчивши досконало все, з чого складається її робочий процес.

«Треба вникнути в цю систему роботи, в те, що вранці вставати, в те, що тут свої правила – чіткі і суворі. А так, в принципі, нічого важкого і складного, якщо дотримуватись правил – то можна працювати», – каже Тетяна Грекова.

Спуск під землю – кожної зміни. Тетяна розповідає про дрес-код жінки, яка працює на глибині: спецодяг повинен бути по розміру, тоді він зручний і теплий, бо шахтні протяги нікого не оминають. І виглядає вона так, що чоловіки при зустрічі стають іншими.

Тетяна займається своїми обов’язками, а чоловіки поруч кажуть про бажання допомагати таким жінкам, які працюють на чоловічій посаді, не скаржаться і нічого не вимагають.

«Допомагаємо, чим можемо. Все одно важко жінці одній, треба піднести, підтягнути, підкрутити. Завжди допомагаємо, відгукуємось», – розповідає машиніст електровозу дільниці ШТ ПРАТ «ШУ «Покровське» Костянтин Слюсарєв.

Тетяна каже, що в сучасних реаліях можна тільки радіти можливості жити вдома і працювати з гідною зарплатою і нормальними умовами праці. Величезне її щастя – 11-річний син. І під землею, і на поверхні думки лише про нього – і бажання виростити хлопця гідно, щоб був він щасливий з мамою і потім в самостійному житті.

«Щоб майбутнє мав світле, мирне, не таке, як у нас. Ким би я хотіла його бачити? У першу чергу йому обирати, ким бути, а я хочу, щоб був успішним, успішною людиною», – каже Тетяна Грекова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про військового Олександра Лашка, який після звільнення в запас знову повернувся на роботу в ШУ «Покровське».