Окупанти масово хворіють на «мишачу лихоманку» на Куп’янському напрямку фронту. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«У підрозділах російської окупаційної армії зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами та повну відсутність медичної допомоги. Так, на Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російських загарбників зафіксовано спалах так званої «мишачої лихоманки», – йдеться у повідомленні ГУР.

Хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Серед симптомів «мишачої лихоманки» – сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудота, блювання по декілька разів на день. Оскільки хвороба вражає нирки, заражений мишачою лихоманкою  відчуває інтенсивний біль в попереку та має серйозні труднощі із сечовипусканням.

«Скарги на лихоманку від особового складу  російської армії, який задіяний у війні проти України, командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях. До того ж, на першому етапі перебігу «мишача лихоманка» нагадує звичайний грип. У підсумку – «мишача лихоманка» значно знизила  боєздатність російських «щурів», – зазначили у Головному управлінні розвідки.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що прифронтові регіони зазнали масового нашестя мишей. Гризуни дошкуляють аграріям, жителям сільської місцевості, а також військовим на фронті. У Донецькій ОДА попередили про небезпеку, яку становлять гризуни для посівів озимих культур.