У Слов'янську внаслідок самовільної заміни газового обладнання затоплено водою ввідні газопроводи в багатоповерхівці. Про це повідомляють в АТ «Донецькоблгаз».

«Аварійно-диспетчерською службою Слов'янського УГГ 25 жовтня зареєстровано заявку на наявність води в газопроводі. Виявлено, що абонент самовільно здійснив заміну газового водонагрівача, приєднавши до газового вводу приладу трубу водопостачання», – повідомляють в облгазі.

Вода заповнила стояки декількох під'їздів, затопила лічильники газу. Без газопостачання залишились 72 абоненти двох багатоповерхових будинків. Тривають ремонтно-відновлювальні роботи.

Читайте також: Перевірка газового обладнання та вентканалів перед опалювальним сезоном: фахівець пояснив, чому це важливо

Донецькоблгаз вкотре нагадує: встановлювати, переносити, замінювати чи ремонтувати газові прилади мають право лише спеціалісти із відповідною кваліфікацією та дозволом на виконання газонебезпечних робіт.

«Якщо у Вас виникла потреба у ремонті чи заміні газового обладнання – ви можете звернутися до міськгазу», – зазначають в АТ «Донецькоблгаз».

Контакти місцевих підрозділів облгазу можна знайти за посиланням.

Раніше повідомлялося, що в Нафтогазі розповіли, чи вистачить Україні запасів газу взимку.