Україна запасла необхідний обсяг газу для проходження опалювального сезону. Про це повідомив Голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов у телемарафоні «Єдині новини»

«Ми маємо заспокоїтися: об’єму газу вистачить для проходження наступного опалювального сезону. Це означає, що Україна спроможна збільшувати власний видобуток, спроможна постійно працювати над зміцненням своєї нафтогазової інфраструктури. Ми продовжуємо закачування газу і зараз, тобто ми досить впевнено входимо в зиму», – зазначив Олексій Чернишов.

Він також додав, що ціни на газ для населення і підприємств залишаються стабільними, й до кінця зими вони змінюватися не будуть.

За даними Міністерства енергетики, Україна досягла необхідного обсягу газу в сховищах ще 19 вересня – це 14,7 мільярда кубометрів. План Кабінету Міністрів з досягнення обсягу газу, необхідного для проходження опалювального сезону, вдалося виконати достроково – повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Окрім цього, Проектом енергетичної безпеки USAID було опубліковано звіт, із якого виходить, що українська газотранспортна система та підземні сховища газу  готові успішно працювати в умовах воєнних викликів. 

Раніше Pokrovsk.news розповідав про наслідки першої за шість місяців ворожої атаки на енергооб'єкти України, яка сталася 21 вересня.