Вже в перші хвилини після жорстокого обстрілу Покровська парамедики надавали допомогу пораненим. Відео, зняте відразу після ракетної атаки 6 січня, показали в поліції Донецької області.

«Парамедики поліції вже тут. Шукають постраждалих, рятують поранених, заспокоюють людей у стані шоку. Посеред хаосу й людського горя працюють зібрано та впевнено. Бо від них залежить життя», – зазначають у поліції.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 6 січня близько 15:00 росіяни обстріляли Покровський район ракетами С-300. Основний удар прийшовся по місту Покровську та селу Рівне Мирноградської громади. У Покровську попередньо загинуло 5 людей, зокрема 2 дитини, у Рівному – 6 людей, з них 3 дитини.

Після обстрілу Покровська до Покровської КЛІЛ доставили 7 постраждалих. Двоє із серйозними травмами були направлені до лікарні імені Мечникова в місто Дніпро, ще двоє у стані середньої важкості залишилися в хірургічному відділенні лікарні Покровська. Троє пацієнтів із легкими ураженнями виявили бажання отримувати лікування амбулаторно.

Також відомо про двох постраждалих у Рівному.

Понад дві доби на місцях російського злочину тривали пошуково-рятувальні роботи. На вечір 7 січня були вилучені тіла трьох осіб: жінки та чоловіка в Покровську та дитини в Рівному.

Загиблих шукали за допомогою собак, натренованих на пошук останків. Учора ввечері пошукові роботи завершено. Криміналісти проводять ідентифікацію знайдених фрагментів тіл. Вже вдалося встановити п’ять жертв: трирічну дівчинку, її тата й маму 32 та 30 років з села Рівне, а також 34-річного чоловіка та 37-річну жінку з Покровська.