Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для найбільш вразливих категорій ВПО. Відповідну постанову сьогодні було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів – повідомляють у Міністерстві соціальної політики України.

«У серпні 2024 року термін виплати допомоги на проживання для значної кількості ВПО вразливих категорій закінчився. Ці внутрішньо переміщені особи отримували виплату щонайменше з липня 2023 року, а більшість з них – півтора чи два роки», – зазначають у Мінсоцполітики.

Для продовження підтримки ВПО, які знаходяться у найбільш складних життєвих обставинах, Уряд продовжить ці виплати ще на 6 місяців.

«Звертаємо увагу також, що ці виплати буде продовжено автоматично, додатково нікуди звертатися НЕ потрібно», – зазначають у міністерстві.

При цьому, аби перевірити, що ВПО і далі відповідають критеріям для отримання виплат, держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин. Якщо змін не відбулось – родини будуть отримувати виплати до лютого 2025 року. 

«Звертаємо увагу, що критерії для отримання права на виплату не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року», – повідомили в Мінсоцполітики.

Проте якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що з 1 березня 2024 року виплата допомоги на проживання була продовжена ще на 6 місяців для окремих категорій ВПО, які отримували її вже протягом одного-двох років. Згодом Кабмін уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання.