У Покровську відремонтували майже всі дахи, пошкоджені внаслідок обстрілу вночі з 30 на 31 січня. Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

Тоді потрощило вікна та покрівлі у кількох багатоквартиних будинках. Вже наступного ранку на місцях працювали комунальники, намагаючись швидко ліквідувати наслідки обстрілу. Не залишилися осторонь і зголосилися допомогти і благодійники.

«Янголи спасіння» через три доби надіслали вантаж для мешканців пошкоджених будинків, в якому надали будівельні матеріали для власників квартир. «Аваліст» в особі Юліани Гарбар надав більше 1,5 тисячі квадратних метрів шиферу, деревину – це балки, крокви, обрешітка, OSB-листи, плівку та тарпаулін, за що щиро дякуємо», – розповів начальник житлово-комунального відділу Покровської МВА Данил Проскуренко.

Комісія виконала детальне обстеження зруйнованих покрівель і додала об’єкти до реєстру пошкодженого та знищеного майна. Невдовзі почалися переговорні процедури з підрядниками та ремонт дахів.

«Вже закінчені роботи в двох багатоповерхових будинках, ще в одному роботи тривають. Залишковий об’єм робіт складає близько 50-60 квадратних метрів шиферу. Роботи будуть завершені протягом трьох-чотирьох діб», – розповів Данил Проскуренко.

У пошкоджених будинках продовжують мешкати люди. Вони вже подали заяви на отримання компенсації для відбудови житла за програмою «єВвідновлення». Вже цього тижня комісія Покровської МВА розпочне обстеження осель, аби людям якомога скоріше відшкодували кошти.

З початку року громада все частіше потерпає від обстрілів. Люди розраховують на підтримку, але обсяги роботи значні.

«56 ракет – це досить велика кількість. Ми маємо більше 600 звернень громадян і станом на зараз відпрацювали половину. Ми вже маємо план реагування в залежності від наслідків обстрілу. Маємо можливість надавати матеріали тим мешканцям, які можуть самостійно виконувати ремонтні роботи, а для тих, хто не може – виконуємо роботи силами наших комунальних підприємств», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

За його словами, нині є гостра потреба в кваліфікованих робітниках, які б допомагали долати наслідки обстрілів, адже через безпекову ситуацію мешканці Покровська евакуюються до інших регіонів країни.

«Ми маємо великий дефіцит людей. На жаль, велика кількість працівників звільнилася з наших підприємств. У нас немає затримки із виплати зарплати, але люди виїжджають, і наші комунальні підприємства не виключення. Тому запрошуємо на роботу – нам потрібні і покрівельники, і слюсарі. З повним переліком вакантних посад можна ознайомитися на сайті військової адміністрацїі і в центрі зайнятості», – зазначив Олексій Стебель.

Він додав, що протягом двох років повномасштабної війни в Покровській громаді пошкоджено майже 160 багатоквартирних будинків і 960 приватних осель.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 30 січня о 22:30 росіяни спрямували на Покровськ дві ракети. Пошкоджено підприємство, залізнична інфраструктура та житлові будинки. У Покровській КЛІЛ надали допомогу сімом постраждалим.