У Покровську на території лікарняного містечка відкрилось відділення еферентних методів лікування, де пацієнти можуть отримати послугу гемодіалізу. Про це повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Апаратура для гемодіалізу була закуплена для Торецької громади незадовго до повномасштабного вторгнення. З початку великої війни заклад перебував в евакуації в Хмільницькому. Коли ж з’явилась гостра потреба у відкритті такого відділення в Покровську, апаратуру перемістили до нашого міста.

«Сьогодні відбулась незвичайна подія. Завдяки синергії Покровської та Торецької громад було відкрите відділення гемодіалізу, релоковане з Хмельниччини до нашого міста. Це дуже важливо для наших мешканців, вже 12 отримують так звану «штучну нирку». Маємо надію, що наступного року запровадимо для наших мешканців додаткове безоплатне дбання медикаментами для цих процедур», – каже Сергій Добряк.

Гемодіаліз – один з методів позаниркового очищення крові. Медичний директор КНП «ЦМЛ» м. Торецька Михайло Драгомерецький розповів, пацієнтам із якими діагнозами потрібен такий метод лікування. 

«У відділені можна отримати послугу ниркової терапії методом програмного гемодіалізу для хворих на хронічну ниркову недостатність. Також у відділені можуть отримати допомогу хворі на гостре пошкодження нирок», – розповів фахівець. 

Читайте також: Покровська КЛІЛ поповнилася новим хірургічним та урологічним обладнанням

Керівники Покровської громади підкреслюють: потреба у відкритті такого відділення була дуже великою. За словами заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, раніше покровчани проходили гемодіаліз у Мирнограді, але з початком повномасштабної війни це відділення було закрите.

«Наші мешканці вимушені були робити ці процедури і в Павлограді, і в Дніпрі, і навіть їздили на Західну Україну», – каже Маргарита Ідрісова.

Наразі штат відділення гемодіалізу укомплектований повністю – тут працюватимуть і торецькі, і покровські медики. У відділенні встановлено 10 апаратів «штучна нирка», усі вони вже задіяні в роботі. Ще один апарат резервний. У Покровській громаді близько тридцяти мешканців, якім потрібен постійний доступ до цих апаратів, але у відділені надаватимуть послуги жителям усієї вільної Донеччини.

Детальніше про відділення гемодіалізу – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про запуск безкоштовної програми обслуговування дитячого та дорослого населення в Селидівський стоматологічній клініці.