Селидівська стоматологічна клініка, яка не так давно знаходилась на межі закриття, отримала фінансування для реконструкції, придбання сучасного обладнання та запуску безкоштовної програми обслуговування дитячого та дорослого населення. Про це повідомило керівництво клініки.

За словами заступниці селидівського міського голови з розвитку соціальної сфери Яни Передрій, програму підтримки населення затвердили у березні цього року.

«З місцевого бюджету на сьогоднішній день було виділено вже 2 мільйони гривень. Відпрацьовано стоматологією понад мільйон, тобто проліковано майже 600 людей коштом цієї програми», констатує Яна Передрій.

У поліклініці працює семеро лікарів, які за цією програмою безкоштовно лікують дітей, пенсіонерів, ветеранів АТО та військових. Стоматолог Олена Унгурян поділилась, яке новітнє обладнання придбала лікарня за бюджетні кошти.

«Завдяки тому, що виділяють гроші, ми змогли зробити деякий ремонт та придбати обладнання автоклав. Очікуємо на сучасний рентген-апарат з візіографом, закупили матеріали», – розповіла стоматолог.

Окрім цього, зубні техніки отримали індукційний шпатель, за допомогою якого можна швидко виробляти або відновлювати зубні протези.

У поліклініці триває демонтаж старих конструкцій в рамках ремонту приміщення. Медзакладу вже 40 років, і це перший ремонт за цей період.

Керівники запевняють, що оновлена стоматологія буде розвиватися і допомагати мешканцям громади.

Детальніше про ремонтні роботи в лікарні - в сюжеті ТК «Орбіта»