У арсеналі лікарів Покровської КЛІЛ з’явилася нова лапароскопічна стійка, а також обладнання та інструментарій для діагностики й лікування урологічних захворювань. Сучасна апаратура придбана за кошти, зароблені лікарнею минулого року на виконанні пакетів НСЗУ. Про це повідомила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

«Лікарня у своїй стратегії розвитку планувала ще минулого року закупівлю такого обладнання. Воно коштовне не лише за ціною, але й дуже цінне під час оперативних втручань», – зазначила Маргарита Ідрісова.

Як розповіли у лікарні, до цього більшість операцій тут проводили відкритим способом. Наявна лапароскопічна стійка не дозволяла робити весь спектр необхідних маніпуляцій, нова ж має значно покращені характеристики.

Лікарі зазначають: лапаросокпічні операції – одні з найменш травматичних, пацієнти легше їх переносять, а період реабілітації значно скорочується. Цього тижня покровські хірурги почнуть поглиблювати свої знання з лапароскопічних методик на курсах інституту Шалімова.

Поповнився покровський медзаклад і цілим комплексом сучасного обладнання та інструментарію для діагностики й лікування урологічних захворювань.

«Тут можна виконувати цистоскопічні дослідження: є монітор, крісло, цистоскоп», – розповідає лікарка-уролог Ганна Замостьянина.

У керівництві міста зазначили: нове обладнання дасть змогу мешканцям Покровської громади проходити якісне лікування за місцем проживання, не шукаючи його в інших містах чи областях.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».