У Покровську відкрили меморіальну дошку загиблому начальнику 9 державного пожежно-рятувального загону Віталію Кінцу. Про це повідомляють у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

Меморіальна дошка встановлена на фасаді державної пожежно-рятувальної частини в Покровську. У її урочистому відкритті та освяченні взяли участь начальник Головного управління ДСНС України в Донецькій області Олег Самсоненко, особовий склад підрозділу та представники духовенства.

Нагадаємо, Віталій Кінц загинув внаслідок обстрілу центральної частини Покровська, який стався 7 серпня 2023 року. Під час аварійно-рятувальних робіт ворог повторно обстріляв місце події, внаслідок чого начальник 9 ДПРЗ отримав тяжкі поранення.

Віталія Кінца було госпіталізовано до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Лікарі боролися за життя рятувальника, але він помер вночі 13 серпня. У загиблого залишились дружина і двоє синів.

«Вічна та світла пам'ять Герою! Пам'ятаємо!» – наголошують у ДСНС.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Указом президента України Віталій Кінц нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно.