Указом президента України начальник пожежно-рятувального загону в Покровську Віталій Кінц нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно. Про це повідомляють у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Донецькій області.

Учора на Хмельниччині начальник ГУ ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін вручив нагороду батькам Віталія Кінца.

«Біль та смуток ніколи не залишать тих, хто знав Віталія Володимировича. Він уособлював у собі найкращі людські якості – мужність, відвагу, самовідданість, чесність та щирість. Пам'ять про Віталія Кінца залишиться назавжди в наших серцях», – зазначають у ДСНС.

Нагадаємо, начальник 9 державного пожежно-рятувального загону Віталій Кінц загинув від тяжких поранень, отриманих під час повторного обстрілу Покровська 7 серпня. Після першого прильоту він прибув на місце обстрілу, щоб допомагати постраждалим. Героя-рятувальника поховали в Хмельницькій області, звідки він родом.

Раніше повідомлялося, що 7 серпня 2023 року росіяни двічі вдарили по центру Покровська ракетами з інтервалом кілька десятків хвилин. Унаслідок обстрілів загинули 10 людей, близько 90 осіб отримали поранення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхівки, приватні будинки, адміністративні будівлі, кафе, магазини, готель.