Унаслідок обстрілу Покровська 3 березня було пошкоджено самопливний каналізаційний колектор, який транспортує стоки з мікрорайонів «Шахтарський» та «Сонячний». Про це розповів знімальній групі ТК «Орбіта» головний інженер КП «Покровськводоканал» Максим Вакуленко.

За попередніми оцінками, постраждало від 18 до 30 метрів труби.

«Учора весь день ми допомагали газовій службі виконувати ремонт їх мереж, відводили стоки. Сьогодні займаємося відновленням колектору. Напевне, це займе пару днів. Будемо перекидати стоки мотопомпами і будувати нові колодязі, відновлювати мережі», – розповів Максим Вакуленко.

Він додав, що каналізацію зупинити неможливо, стоки доводиться постійно відводити, що уповільнює виконання робіт.

«Ми звертаємося до людей з проханням обачно користуватися каналізацією, щоб було менше стоків. І, користуючись нагодою, просимо не використовувати каналізаційну мережу як смітник: не викидати вологі серветки, пакети, наповнювач для котячого туалету тощо», – каже Максим Вакуленко.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 3 березня близько 6:30 росіяни обстріляли Покровськ. Пошкоджено 20 багатоквартирних та 6 приватних будинків, 2 заклади освіти, котельню, підземний газогін, були поранені троє людей. У місті другу добу триває ліквідація наслідків обстрілу.