У Покровському Центрі надання адміністративних послуг відновили прийом документів для отримання ID-паспортів громадянина України та паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Ця послуга була недоступною з початку повномасштабного вторгнення. Її відновили з 15 січня поточного року, а вже сьогодні перші десять ID-карток надійшли до Покровського ЦНАП.

«З 15 січня заявки на отримання документів подали близько 600 людей. З них кілька сотень – на ID-паспорти. Вже сьогодні до нас надійшли перші 10 ID-карток. Люди можуть замінити старий паспорт на новий за особистим бажанням або через відсутність фотографії, непридатність документа й зміну прізвища. Також ID-паспорт отримують діти, яким уже виповнилося 14 років», – розповіла адміністратор сектору адміністративно-дозвільних документів Покровського ЦНАП Оксана Бородіна.

Читайте також: Не треба їхати до сусідньої області: паспорти тепер можна оформити і в ЦНАПі Покровська

Для отримання паспорта спочатку необхідно взяти талон у чергу до ЦНАПу і прийти у відповідну дату та час. Якщо потрібно замінити документ старого зразку на ID-картку, з собою треба мати паспорт, ідентифікаційний код та довідку про місце реєстрації. Якщо паспорт для дитини 14 років, необхідне свідоцтво про народження, ідентифікаційний код, а також паспорти батьків. 

Вартість паспорта громадянина України складає 504 грн, закордонного – 856 грн. Перший офіційний документ для 14-річних мешканців громади є безкоштовним. 

Прийом громадян у ЦНАП відбувається з понеділка по п'ятницю з 7:45 до 16:00, в суботу з 7:45 до 12:00 без перерви на обід. 

Для отримання додаткової консультації звертайтеся за телефоном: 0-800-334-304.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровському ЦНАПі відкрили «єдине вікно» для ветеранів.