З 15 січня Центром надання адміністративних послуг у м. Покровськ відновлено прийом документів для оформлення, обміну та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Послуга дуже популярна, адже чимало людей потребує відновлення та оформлення нових документів. Зокрема це діти, яким потрібна перша ID-картка, внутрішньо переміщенні особи та військові. І тепер немає потреби їхати у сусідні області, усе можна зробити у рідному місті.

Процедура оформлення закордонного паспорта займає в середньому 40 хвилин. Необхідно попередньо записатися на прийом та мати при собі наступні документи:

▪️ паспорт громадянина України (для людей, що молодші 14 років - свідоцтво про народження);

▪️ реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

▪️ якщо є - раніше видані закордонні паспорти (дійсні, недійсні, в тому числі ті, що були видані на інше прізвище).

Особи, старші 16 років, заповнюють заяву особисто та можуть оформити паспорт самостійно.

Якщо особа не досягла 16-річного віку, заяву заповнює хтось із батьків чи опікунів. Діти, старші 12 років, мають обов’язково бути присутні при подачі документів одним із батьків для сканування відбитків пальців.

На дітей, молодших 12 років, потрібно надати фото у форматі 10х15.

Оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм - 20 робочих днів (856 грн).

Відповідно до законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Паспорт виготовляється у формі картки з безконтактним електронним носієм (ID-картки). Особам, які не досягли 18-річного віку, паспорт видається на 4 роки, старшим 18 років - на кожні 10 років.

Подача документів та отримання паспорта відбувається лише особисто.

Для оформлення паспорта громадянина України вперше після досягнення 14-річного віку особа подає:

▪️ свідоцтво про народження та реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

▪️ оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України).

Для обміну паспорта треба подати такі документи:

▪️ паспорт, що підлягає обміну;

▪️ документи, що підтверджують обставини, у зв’язку з якими паспорт підлягає обміну;

▪️ документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;

▪️ документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (за наявності таких документів);

▪️ одну фотокартку розміром 10х15 см (для осіб, які не можуть самостійно пересуватися).

Загальна вартість адміністративного збору у разі оформлення паспорта громадянина України у формі картки протягом 20 робочих днів становить 504 грн.

Для більш детальної консультації звертайтеся за телефоном 0800334304.

Працює Покровський ЦНАП з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 16:00 без перерви.

Як працював ЦНАП у перший день відновлення доступу до реєстру Державної міграційної служби – дивіться у сюжеті телекомпанії «Орбіта».