Сьогодні в Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування було відкрито інсультний блок після ремонту. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

За останній рік покровські медики зіткнулися зі збільшенням кількості інсультів, тож нове відділення дозволить зберегти «золотий час порятунку» та швидко надати пацієнтам необхідну допомогу.

Інсультний блок був облаштований в неврологічному (кардіологічному) відділенні. На його відкритті побували начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою.  

«Ремонт інсультного блоку та його оснащення були виконані виключно за кошти медзакладу. Тому можемо сміливо сказати, що лікарня витрачає кошти не лише на заробітні плати співробітникам, а ще й на розвиток та створення сучасних умов для наших пацієнтів. Будемо рухатися в цьому напрямку і цього року», – зазначив Сергій Добряк. 

Читайте також: Ремонт в інсультному блоці Покровської КЛІЛ вийшов на фінальний етап, на черзі – реабілітаційне відділення

Інсультний блок розрахований на 10 ліжко-місць та має три палати. Однією з його переваг є можливість переміщення пацієнтів прямо на ліжку, що забезпечує максимальну зручність для хворих та персоналу.

«Новий інсультний блок був вкрай необхідний для лікарні. Відтепер він оснащений інноваційним обладнанням, сучасними ліжками та вентиляцією, яка забезпечує оптимальну температуру повітря в палатах. Це покращує комфортне перебування «інсультних» пацієнтів, забезпечуючи ефективну реанімацію та сучасні умови відновлення здоров'я. Цей блок – не лише крок до покращення умов лікування, а й показник успішного розвитку медзакладу. Ми вдячні всім, хто сприяв реалізації цього проєкту», – розповіла Маргарита Ідрісова.

Щороку до неврологічного відділення потрапляють сотні пацієнтів, і завдяки високому рівню медичної допомоги більшість з них успішно відновлюються. Однак сьогодні відділення зіткнулося з нестачею кадрів. 

За словами головної лікарки неврологічного відділення Інни Маркової, лише в 2023 році у відділенні пройшли лікування 303 пацієнти з інсультом. Станом на сьогодні в лікарні 2 людини після інсульту, які потребують медичної допомоги та нагляду.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про епідситуацію в Покровській громаді щодо ГРВІ та COVID-19.